top of page

Seglarläger 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets höjdpunkt är seglarlägret, intensiva veckor då båtar och färdigheter prövas, trimmas och tränas. Många är med för andra, tredje eller fjärde året i rad och njuter av att få vara med seglarkompisarna igen.  I år är det 62:a lägersäsongen för UBB!

Lägret har tre nivåer beroende på seglarvana och pågår 1-3 veckor. I år (2020) startar alla söndagen den 21 juni avslut den 4 eller 11 juli beroende på grupp. Vi samlas vid jollebryggan i Saltsjöbaden där vi hjälps åt att klargöra alla för avfärd. Sedan bär det av!

Tältlivets ibland tuffa villkor avskräcker inte. Segling, segling, segling står på schemat. Enda hindren är stiltje eller alltför hård blåst.

Efter de inledande dagarna på Ägnö bär det av på färdsegling med mer eller mindre långa dagsetapper. Alla seglar i egna båtar.

Den hisnande känslan när båten kommer upp i planing är en stark drivkraft för många. I gemenskapen sparrar man också varann och förfinar sin känsla för vind och båt i kampen att komma fortare fram. Ibland är det väl lugnt och då hinner man prata med varann mellan båtarna.

Konstigt nog är även kvällslivet intensivt trots tröttande segling, mat o disk och tältresning. Båten skall också tas om hand; torkas och förberedas för nästa dag. När vi sitter tillsammans och pratar om dagen, kanske med litet teori bakom det som hänt, så är det ingen som vill lägga sig. 

En liten formsvacka hos en del lägerdeltagare märks kanske i morgontimmarnas hopplock och förberedelser för nästa etapp. Men efter en rejäl frukost är alla redo igen. 

"MINI" är lite speciellt, här finns ju många, unga nybörjare men även de kommer så småningom iväg på några dagars färdsegling efter att ha tränat upp sig i och utanför "Handfatet" på Ägnö. Och deras skepparhistorier är inte sämre än några andras vid avslutningsdagen!

SKYNDA ATT ANMÄLA DIG och dra nytta av vår 500:- "Mässrabatt" !!

Lägerbrochyr:                                 Inbjudan och blankett:

Fakta:

Intresserad? 

Maila din intresseanmälan här  och ange kontaktuppgifter till en vuxen samt barnets ålder och eventuell seglingserfarenhet. 

UBB seglarläger Stockholm
bottom of page