top of page

bygg din egen båt

 

 

  • Är du intresserad av att skapa med dina egna händer?

  • Vill du förstå naturens lagar som ger båtar deras olika egenskaper?

  • Eller vill du bara göra något roligt tillsammans med nya och gamla kompisar?

 

Då kan båtbygge vara något för dig!

Hos oss kan du arbeta med att renovera en båt eller bygga en helt från grunden.

Nisse finns alltid till hands för att stötta och dela med sig av sina gedigna erfarenheter. Sedan 1963 har ungdomar byggt ca 500 båtar hos oss.

En båtbyggardag

I det stora lastutrymmet på fartyget Stenfjell pågår under vår, vinter och höst en intensiv byggverksamhet. Det är trångt mellan båtarna och allt från nybyggen till reparationer och kompletteringar pågår. Nisse instruerar och har full överblick över vad var och en håller på med.
 

Båtarna kräver arbeten i såväl trä som metall och segelduk, med tiden får ungdomarna en rik erfarenhet av olika arbetsmoment. En del är tålamodsprövande (att slipa...), andra kräver stor närvaro och fingerfärdighet (att lacka...), uppfinningsrikedom kommer alltid väl till pass (att göra rodret fällbart...) Liksom erfarenhet, där inte bara byggledaren utan också kamraterna är viktiga källor att ösa ur.

Alla vet vad de andra håller på med, man hjälps åt där det behövs. Snacket går och såväl nioåringar som sextonåringar har utbyte av varann. Ibland är föräldrar där och gör ett handtag, speciellt hektiskt är det naturligtvis när seglingssäsongen närmar sig och man vill bli klar för att äntligen kunna pröva sin båt efter vinterns arbete.

 

En annan milstolpe är båtmässan då några av båtarna skall visas upp i vackraste skick för att väcka uppmärksamhet och locka nya medlemmar till verksamheten. Besök oss i monter 

Fortsätt ->

bottom of page